2014 here I come!


Today's the day, idag är det den 31 december och årets sista dag. Mina känslor inför detta är bara positiva. 2013 har varit ett händelsefyllt år men mitt mål är att 2014 ska vara ännu mer händelserikt och att det som händer är positivare än de som har varit. 

Idag ska jag bara föröka sova så mycket som jag kan för att orka köra all in hela natten för att starta det nya året på bästa sätt, alltså på fest med mina underbara vänner! 

Vi ses 2014 kära vänner!

WATCH!

 
Spola in till ca 23 min. Denna video har blivit väldigt uppmärksamman och ALLA BORDE SE DEN.
TITTA NU!

Valles dag!

       
  
Idag är det den 30 december, årets näst sista dag, men framförallt så är det min bror Valters 20 års dag. Jag måste nog säga att Valle (som han alltid kallas av mig) är en av mina största idoler. Han är inte bara extremt begåvad, och då menar jag extremt, han är även en av de mest genuint snälla människan som jag känner och får alltid alla att må bra och känna sig bekväma. 
Ikväll ska han firas av hela familjen då vi ska ut och äta middag på restaurang innan hanska ut med sina buddies.
Grattis till världens bästa bror!
 
 
 
 
 
 
 

On my mind.

  
-Bruna ben, saltvatten, värme, mohitos. Ta mig utomlands tack-
 
- Slits, ju högre, desto sexigare, desto bättre-
  
-Brudar i kostym, skortor och slipsar. Juste, kängor också. Detta kan inte bli annat än bra-
- Jag behöver en ny keps, väldigt gärna en sliten jävel. Denna ska jag bära till solblekthår, bakofram såklart-
 
 

Julafton?

 
Ja nu börjar juletiden verkligen ta slut... Känns tråkigt för jag älskar allt som har med julen att göra. Något som jag insåg när jag lyssnade på Hannah&Amandas podcast var att jag älskar tiden innan julen mer än självaste julafton. Älskar advent, levande ljus, lucia, julmusik mm, men själva julafton är inte speciellt spännande mer än att man träffar sina nära och kära. Eftersom jag gör det ändå, och julklappar inte är speciellt viktigt för mig, så tycker inte jag att själva dagen slår alla förberedelser. 

Sunday Funday.


Hej babes! Kom precis hem från ett svettigt Body Attack pass (bilden är alltså inte från nu), gick till gymmet och trodde att jag skulle köra step, men det var ändrat. Körde som sagt då Body Attack istället, det var min första gång, men Gud va kul TIPS TIPS, kul men riktigt jobbigt, ville dö lite ibland haha! 
Nu ska jag ta en snabb dusch innan jag hoppar in i bilden med mamma, och denna gång är det jag som sitter i förarsätet. Se upp där ute, Nanna är på vägarna! Kram



Choc Peanut Butter Balls.

  
 
Hej snyggingar, det känns skönt att vara tillbaka (på blogg.se alltså)! Denna sköna lördag har gått väldigt snabbt, vaknade som vanligt upp vid halv sex...lagom drygt på ett lov, gjorde lite kaffe och frukost och såg på Revenge haha. Vid halv åtta lyckades jag somna om igen (LYCKA!), blev sedan väckt av mamma för vid tio stack vi på Body Pump. Det var min första gång och gud va kul det va, svettigt, hårt och jäkligt roligt = perfekt träning enligt mig. Sedan vi kom hem har jag hunnit laga lunch, gjort Choc Peanut Butter Balls (dem ni ser på bilderna) och pluggat. Nu mina kära vänner är jag värd ännu ett avsnitt av Revenge hehe, kramar!
 
 
                                                                                                                                                                    
 

Shop till you drop.

    Hej fina! Kom precis innanför dörren efter en stund av shopping och lunch på stan med Klara och mamma. Hade förberett mig på jättemycket folk, men det var faktist inte så himla farligt. Shoppingen gick jättebra och både jag och Klara hittade några fina fynd på rean (Klara är expert på reashopping, jag suger däremot, brukar aldrig, och då menar jag aldrig hitta något på reor). Jag köpte ett fint linne och en topp på Zara, samt en topp på HM, jag kan visa er senare om ni vill.  

Next Year.

 

Året börjar lite mot sitt slut, hur känner ni inför det? Själv är jag positiv, nytt år = ny start innebärande nya möjligheter. 

År 2013 har gått upp och ner, gråtit en del men skrattat ännu mer, förlorat kompisar, men funnit fler nya härliga. 

2014 ska bli det bäst året hittills, jag vet man ska inte ha för höga förväntningar, men varför inte, det är klart man ska gå in med den bästa inställningen till saker, speciellt mitt nya år som jag till stor del själv påverkar!

 2014 vill (inte måste eller ska) jag: 

- Uppskatta det jag har 

- Spendera mer tid med mina fina vänner

- Satsa på skolan

- Träna

- Umgås med min underbara famij 

- Vara allmänt mer spontan (detta har jag faktiskt förbättrat mycket detta året)

 

HoHo.

          
God jul i efterskott om man kan skriva så haha. Hade en jättehärlig dag som firades med familj och delar av släkten. Vi åt god mat och tomten kom, såklart! Jag fick superfina julklappar som jag kan visa lite senare. Pappa ska snart köra oss till mamma där vi ska va ett tag nu för att bland annat fira jul en gång till imorgon (!), det är viktigt att vi sover där i natt för det är superviktigt för mamma att vi har en julstrumpa liggandes vid sängens fotände när vi vaknar, haha.Idag ska jag försöka ta tag i lite plugg (har inte riktigt gjort det dem andra gångerna som jag har skrivit det här...skäms Nanna!). Kram så länge!
 

Kola.

 

Ett litet julklappstips såhär i sista minuten. Dessa helt utsökta kolorna är en perfekt liten julklapp, dessa ska jag ge till min fina farmor imorgon. Dessa är gjorda på ett recept av Roy Fares (hur snygg är inte han förresten) och går snabbt att göra och är hyfsat enkla, jag valde att binda mina med rött sidenband och lägga i en burk som jag pyntade med ett juligt snöre. 

 Recept på Roy Fares kola:

1/2 st Vaniljstång

 200g Grädde (2dl)

 3g Vaniljsocker (1tsk)
 
80g Smör
 
 170g Glykos

260g Strösocker (3dl)

Fling Salt

 Smörj en lagom stor form (sockerkaks form) med matolja på sidorna och lägg baklåtspapper i botten. Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna och lägg det i en kastrull tillsammans med grädde, vaniljsocker och smör, väm på tills smöret har smällt. I en annan kastrull kokar du upp glukos, häll i lite i taget av socker och blanda, låt sedan allt koka till 168 grader eller tills den fått en fin gyllenbrun färg. Plocka upp vaniljstången från grädden och häll försiktigt i grädden i sockret och glukosen  och koka igen i 123 grader. Rör om mellan varven annars är det risk att kolan kan brännas i botten. Häll upp kolan i formen och strö över önskad männgd flingsalt, låt svalna 3-4 timmar i rumstemperatur eller i kylen då det blir lättare att dela kolan i bitar. 
 
 

Pearl.

  

Ingen har väl missar Sophie Billie Brahes fantastiska pärlkollektion. Blev så himla fint och snyggt pärlsmycken kan vara på ett väldigt rent och avskalat sätt. Jag är nog inte ensam med att ha burit vita pärlor från glitter i några år på högstadiet, Gud va trendiga vi var haha, det var säkert Sophie Billie Brahes såg hur man skulle bära pärlor (eller inte hahah).

 Är även ledsen med den tråkiga uppdaten är de senaste dagarna, jag har nämligen hängt med Elin, har hängt med Lina, hängt med släkten hos farmor. Igår fyllde min pappa även 50 vilket självklart skulle firas, först med brunch på Gustav Adolf (så gott, det tyckte Sarah Dawn Fire med som va där och käkade). På eftermiddagen komm pappas kompisar och farfar som sedan stannade här hela kvällen. 
 
Sådär en liten kort resumé av mina senaste dygn. Idag är dagen blank, ska bara möta Matilda och Elin kl 11 för en prommenix, sen får vi se vad jag hittar på! Kram
 

 


Dille på marmor.

      

-Som ni redan vet så är inredning en av mina stora passioner, och det senaste året har jag hänkat hypet om marmor. Jag tycker att det är så himla fint i badrum och kök. Skulle väldigt gärna vilja ha en hyfsat stor marmorplatta i ca 30x40 att lägga på typ mitt bord eller liknande, för att sedan ha det som underlag för smycken och dylikt. 

 Annars så har jag en skön och fri dag, inga direkta planer förutom att jag ska träffa min Matildababe ikväll. Jag kanske ska försöka att vara duktig och beta av lite naturkunskap och religion, hade varit skönt att få det gjort för att lätta lite på plugghögen som stirrar på mig;)- Kram

Early Grey.

  

Har precis kommit hem efter vad har kännts som typ två dagar haha, denna dagen har varit så lång! Blev väckt kl sju av min syster och sen hade vi lite morgonmys innan städoskorna invaderade (pappa sa att dem skulle komma vid ett, så där sitter jag vid matbordet i morgonrock). Slutade vid halv tolv efter en orginel julavslutning i aulan följt av en lunch på stan. Efter det åkte jag med Klara och pappa till Emporia och köpte lite julklappar, lyckades även fynda vad som kan vara en möjlig nyårsoutfit, sweet! Lots of hugs!

 

Polywore.

 -----    -----   -----    

Ibland när inspirationen är på noll, brukar jag kolla igenom mina Polyworcollage. Det brukar faktiskt hjälpa väldigt mycket då jag blir inspirerad att pröva kombinationer som jag inte har använt "in real life" ännu.Ett tips är att kolla runt på nätet innan du drar ut på shoppingrundan för att få koll på vad du är sugen att leta efter när du väl strossar runt i kaoset på stan!  

 Idag har jag skolavslutning, och Gud vad jag behöver det, dock ska jag plugga hela lovet men det fixar jag;) Pussar i mängder babes! 
 

R/B

            

-Rihanna+Balmain=Sant-

 Hur f***ing FAB är Rihanna i Balmain? Skoja bara, det va ingen fråga, det är ett rent faktum att hon är helt sjukt FAB i Balmain!i

Saffran.-

 

-Ett hett tips är att ta en paus i julshoppingen på Carolis cykelbutik/rastaurang och njut av deras underbara julbort till lunch, eller gör som vi gjorde i söndags och avnjut en mysig middag där. Prövade deras saffran-fisksoppa, magnific säger jag bara! Pusss-

 

T-day.i

    - På mellandagsredan ska jag shoppa, har varit sugen på att shoppa i flera veckor men har inte gjort det, fråga mig inte varför, jag bor liksom på affärerna? Gillar de dova färgerna på kläderna nedan, får se om jag kan attraheras av något så ljust när jag går i affärerna, jag brukar nämligen falla för galgarna som täcks av de mörkare plaggen.-

Mycket gladare.

  

-Ovan ser ni en gladare brud på bussen än hon som satt där igår, med favoritmössan på kunde hon ju inte må annorlund ;) Sovmorgon följt av två lektioner var väldigt skönt men nu sitter jag och försöker skriva på mitt etikarbete, men fan va krångligt det är. Ikväll ska jag på Bodyattack så är supertaggad haha!-

 

----------------------------

  -Om man bara kunde tänka lite som Beyonce... Det räcker liksom inte bara med en dag-

Pinky promise.

   

-Mitt favoritämne i skolan är religion-

-Älskar att äta med sked-

 -Högst upp på min önskelista ligger just nu en Champangefärgad Iphone 5s- 

-Älskar spenat (random.com)-

-Vill ha mitt kaffe: riktigt starkt, riktigt skollhett, riktigt ofta, ALLTID på morgonen-

-Läser väldigt många bloggar-

-Dricker alldeles för lite vatten- 

-Starka människor är det mest inspirerande som fiinns, tyvärr är det sällsynt-

 
 
 
 

3:dje Advent.


Yesterday.

          

-Igår var riktigt lyckat, runt 80 (!) pers kom, och Louise vi hade tur, våningen höll hahah! Det var jättekul att träffa alla människor som jag inte har sett på ett tag, och jag hade rätt, folk stannade längre än till fem, den sista familjen tog taxi hem kl elva;) 

Idag däremot ska jag ta tag i skolgrejer, ska försöka jobba lite religion så att jag kan skicka in den innan jullovet för att slippa oroa mig under ledigheten, sen har jag ett gäng tyskaglosor som ska pregas in i hjärnan samt matte. Nu ska jag sätta på en religionsfilm innan jag sticker på ett steppass halv elva! Pussar i mängder, det kan man behöva en snölös söndag som denna!

 



Gettin' the feelings.

    

Nu börjar det verkligen bli julstämmning i min fina stad. Ljus, tomtar, pepparkakor och lussekatter syns överallt och jag njuter. Somnade redan halv åtta igår och tog igen lite sömn från lussevakan genom att vakna kl åtta idag, 12.5 timmar, stolt/sömnlös människa. 

 Ska springa till gymmet vid tio tänkte jag, sen kommer mitt hem vara fullproppat med människor från kl 14-17, och om jag känner våra familjevänner rätt så stannar de nog längre än så. Det ska bli jättekul men lär vara död även halv åtta idag igen hehe. Puss!

B/W

  

-Lång dag trots kort skoldag eftersom jag var på SFs lussevakakväll= såg tre förhandsvisningar av filmer på bio i natt, från 23.30-07.10- 

-Standard svart och vit outfit-

-Lucia i skolan-

 -Lugn kväll-
 

Try every morning.


Hunkydory 14.

        

-Hunkydorys vårkollektion, mina favoriter är de tre översta-

-Ett hörförståelse avklarat, följt av en iställd lektion-

-Hunnit med att köpa en julklapp till systern- 

-I eftermiddag väntar en fika med Annie och Louise-

 -Ikväll ska det köttas på gymmet-
 

Nr.79


My room.

        
 
-Mitt rum i snapshots-

goimrad.tumblr.com

    

Hejsan! Igår var jag som sagt och firade Amanda vilket var jättetrevligt, tyvärr hade jag världens huvudvärk vilket var synd. Nu är jag precis hemkommen från en hel dags flängande på stan. Var hos frisören redan halv tio i morse och klippte topparna, sedan käkade jag lunch med mamma och Richard på stan där vi även handlade julklappar. Är väldigt nöjd med klapparna som jag har köpt hitills, hoppas nu bara att mottagarna blir det också;)  

BTW så jag har en Tumblr som jag uppdaterar mycket och det är där jag samlar min inspiration, tryck på länken  och kolla in den om ni vill! Puss

www.goimrad.tumblr.com

 
 

TGIF.

Ovan ser ni mina planer för helgen! Precis lagom mycket att göra för att vara en helg, dessutom är allting rolligt förrutom pluggandet. Idag händer också lite skojsigheter, har para två lektioner istället för fem för alla andra är inställda (catshing!), sen ikväll väntar 18 firande vilket ska bli jättekul! 

 En liten väderrapport för er som är intresserade- Mina fönster har skakat och dunkat hela natten på grund av stormen och det är fortfarande klass två varning. Jag diggar stormar faktiskt, lite spänning i vardagen för oss skånoingar som bara är vana vid att regenet öser RAKT ner, nu snurrar det istllet runt som ett ostyrbart duschhantag haha. 
 

Details.

  

-Storm = inställt prov imorgon. Mina känslor för detta är blandade, känns surt eftersom jag verkligen kan det redan nu och det hade varit riktigt skönt att få det gjort, samtidigt som man nu kan plugga lite, lite extra.-  

-Myskväll framför "Jul med Ernst"-

 
 

Interior in my

  
  

 
 

N.Y.E

 Gjorde ett collage med kläder som jag mer än gärna vill bära på nyårsafton! Jag är faktiskt inte ett riktigt fan att klä upp mig annars, men nyår är ett av få tillfälle som jag tycker att det är kul att klä upp mig till tänderna! Jag har inte bestämmt vad jag ska bära ännu, men jag kan med 99% säkerhet säga att det nog blir något svart hehe. Pussi

HM FW13

   

Tre bilder från HM FW13, den broderade jackan och de blå loafersern ska in i min garderob säger jag bara (trots att det är herrskor haha) HMs Ann-Sofie beskriver bruden som de föreställde sig när de designade kollektionen som "It´s a girl who likes to mix her clothes into a very personal and unique look, she is bohemian and rock’n'roll and she has that effortless look we all are striving for. Tassels were a recurring theme, fitted blazers, suede leggings and men’s loafers."

 

Hard work work.

Hej babes, long time no see.. men nu är jag här igen! Anledningen till det är att jag inte har väldigt mycket i skolan nu, bara denna vecka har jag tre prov och en stor inlämning till söndag, tyvärr har jag därför fått prioritera skolan denna vecka. En annan sak är att jag inte har så mycket att blogga om, vet inte vad ni vill läsa, skriv om det är något ni vill se mer av! (Snälla haha) Har förövrigt haft en superhärlig onsdag faktiskt, vanlig, men härlig: skola, god lunch, lite shopping, träffade Elin i några timmar, tacomys med mamma, och nu plugg. Sitter just nu och tittar på en debatt som handlar om vetenskap och religions relation, trots att religion är mitt favoritämne så känner jag mig halvpepp att titta på den just nu..haha